Dapatkan pandangan PakTeh..!

Wednesday, November 4, 2015

PAKEJ Membina Rumah menggunakan Loan Perumahan Kerajaan

Berita baik... Pakej membina rumah menggunakan Pinjaman Perumahan Kerajaan (BPP) untuk Tahun 2016 dibuka sekarang!

Membina rumah sendiri perlukan modal yang besar,
tapi kami boleh membantu dengan modal minima.
  • sesuai untuk yang first time nak bina rumah dan tak tahu cara.
  • sangat sesuai untuk mereka yang kekurangan modal. jika mengikut aturan biasa, anggaran modal diperlukan apabila ingin membina rumah adalah sangat tinggi. untuk anggaran modal sila rujuk di sini 
  • untuk 50 pelanggan terawal sahaja bagi pembinaan bermula Tahun 2016.
  • urusan peguam ada disediakan dan termasuk di dalam pakej.
  • urusan akitek pelan rumah ada disediakan mengikut kehendak pelanggan, termasuk di dalam pakej.
  • loan rumah diuruskan sepenuhnya.
  • semua urusan akan diguide dari mula hingga selesai.
  • khas untuk mereka yang tinggal di Selangor, lembah klang, putrajaya dan kawasan yang berhampiran dengannya.
  • hanya bayaran komitment maksima rm5k sahaja. 
Keterangan lanjut call/whatsapp PakTeh di 0193533702. Realisasikan rumah impian Anda dengan pakej mampu milik yang sukar dilepaskan.

31 comments:

p islam said...

Slm pakteh perlu tanah sendirike....klu xda tnh mcmmn

PakTeh said...

p islam : walaikummussalam, sebaiknya perlu ada tanah atas nama sendiri atau bersama suami/isteri. jika tidak, perlu beli tanah dahulu dan loan guna pinjaman perumahan kerajaan pun boleh. tQ

PakTeh said...

p islam : walaikummussalam, sebaiknya perlu ada tanah atas nama sendiri atau bersama suami/isteri. jika tidak, perlu beli tanah dahulu dan loan guna pinjaman perumahan kerajaan pun boleh. tQ

Happy Trading said...

as salam pak teh. sy dlm proses membeli tanah lot. Thn depan plan nak buat rumah guna BPP Kerajaan. Lokasi di Sg Merab. Boleh sy tahu pakej cmne yg pak teh sediakan? - syamsul 0196121024

siti nazihah said...

Happy Trading,

Tanah di Sg Merab area mana eh? Saya pun nak beli kat situ

siti nazihah said...

Mana tau kot2 bakal jiran hehe

PakTeh said...

happy trading : walaikummussalam, pakej sepeti yang dijelaskan di atas. detail boleh call atau whatsapp PakTeh.
siti nazihah : banyak tanah di sungai merab untuk dijual. jalan2 sambil servay pasti jumpa no phone juga tanya mr google pun banyak pilihan. tetapi harganya memang tinggi sebab permintaan yang tinggi. utk harga yg mampu milik adalah area jenderam. moga membantu.

Shahidawati Abdullah said...

Assalamualaikum Pak Teh. Saya nr sahaja lulus pelan utk bina rumah do atas tanah sendiri dan sekarang dlm proses utk memohon pinjaman perumahan. Ayah saya bgtau nk julimat buat permohonan sendiri x perlu pakai peguam. Betul ke mcm tu...terima kasih atas sumbangan nasihat Pak Teh. Hanya Allah sahaja yg akan dpt membalasnya

PakTeh said...

shahidawati : walaikummussalam, benar kata ayah tetapi bpp mewajibkan utk guna peguam.

Soidah Sofi said...

Salam pak teh..berapa keluasan tanah yang diperlukan untuk lulus pinjaman kerajaan?

zainudin karim said...

Assalamualaikum Pak Teh... kalau untuk area Skudai, Johor boleh tak?

PakTeh said...

soidah : walaikummussalam, tiada syarat keluasan tertentu...yg penting syarat tanah boleh dibina bangunan.
zainudin : walaikummussalam, maaf tuan. nak tumpu selangor dahulu.

ein kota said...

Assalamualaikum Pak Teh..saya nak tanya berkaitan pinjaman bpp untuk bina rumah (lot lidi).tanah saya dah beli cash.apakah syarat yg dikenakan untuk pinjaman bpp untuk bina rumah atas status tanah geran lot lidi? Mohon pencerahan

Nordiyana Mohamad Hud said...

Hai pak teh, saya merancang membina rumah di atas tanah lot yg dibeli melalui loan kerajaan thn lps di Ipoh. Bolehkn sy mengambil service pak teh?

PakTeh said...

ein : walaikummmussalam, boleh rujuk http://loankerajaan.blogspot.my/2014/12/siri-2-beli-tanah-dan-bina-rumah-beli.html
nordiyana : jika berminat, boleh berhung dengan abg saya di ipoh yang menguruskan perkara yang sama.

saiful azlan rosli said...

Assalamualaikum Pak Teh. Ayah saya seorang anggota polis yang akan berpencen dalam 2 tahun lagi. Sebelum ini beliau telah membuat pembelian Jenis III (beli rumah dalam pembinaan) yang mana akan berakhir pembiyaan pada 2 tahun lagi. Selain itu, beliau juga ada sebidang tanah kosong (sendiri). Soalan saya, bolehkah beliau membuat pinjaman kedua, Jenis I (membina rumah di tanah sendiri) yang mana baki pinjaman pertama masih berbaki dalam 2 tahun sahaja? Adakah terdapat syarat2 lain? Terima kasih

PakTeh said...

saiful : walaikummussalam tuan, pinjaman adalah jenis II untuk membina rumah atas tanah sendiri. beliau boleh membuat pinjaman kedua bagi jenis II setelah menyelesaikan pinjaman yang pertama.

Hilda Hari said...

Assalam pak teh,
Saya nak tanya. selalu claim bayaran dari bpp ke kontraktor berapa lama?

terima kasih.
Hilda

zaffur azahar said...

As salam pak teh..saya telah beli rumah 1 tingkat pada tahun 2008.kini saya bercadang hendak reno kepada 1 1/2 atau 2 tingkat.berapa anggaran kos dan bagaimana proses permohonan dengan BPP?

zaffur azahar said...

0172445423...boleh whatapps tq

Wann Fadhil said...

Salam pakteh..saya berminat ingin membeli sebuah rumah di kampung yg ingin dijual kerana ingin berhijrah ke banda berkesempatan berhampiran dengan rumah ibu saya..namum masalahnya rumah 2tingkat yg bertapak di tanah seluas 1/4ekar ini bercampur kayu di tingkat atas manakala di bawahnya simen..adakah saya lyak mengunakan pinjawan LPPA untuk tujuan membeli rumah ini?

az ha d' said...

saya ada rumah loan kerajaan dan sy nak jual...rumah dah 6 tahun...apa langkah2 yg perlu sy buat? atau perlukah sy lantik agen untuk menguruskan kesemuanya?

PakTeh said...

hildi : walaikummussalam...seminggu 2 in shaa Allah.
zaffur : walaikummussalam...whatsapp la PakTeh di 0193533702.
wan : walaikummussalam...boleh in shaa Allah.
azhad : rujuk http://loankerajaan.blogspot.my/2014/11/nak-jual-rumahselesai-hutang-loan-rumah.html

Mastika Mansor said...

salam. saya mas. saya ada tanah bkeluasan 6100 sqft status bangunan area hosp banting dan 20min ke putrajaya. Guna pinjaman perumahan tp rasanya saya nak jual 170k sbb nak jg parents di kampung. macamana prosedur nya tuan(pembeli x ada lg..saja tanya).

Hamidah Hamid said...

nak renovate RMH AREA KULIM GUNA loan kerajaan buta tak..

zuraimi85 said...

Assalamualaikum Pak Teh, saya ada tanah pertanian satu ekar di Sabak Bernam, ada tanaman sawit dan berdekatan dengan Politeknik. Saya bercadang utk bina rumah sewa pelajar, dlm 3 pintu (mcm teres, ada tiga rumah) ...dan bercadang utk guna loan kerajaan utk bina rumah tu. Adakah boleh? Terima kasih ya Pak Teh atas kesudian menjawab. Harap soalan tidak mengganggu.

izzet muzzy said...

Assalamualaikum pak teh... bolehkah guna loan kerajaan utk bina rumah atas tanah status pertanian... kena tukar status jgk ke? Sbb tanah kampong je...

Nadira Muhammad said...

BERITA BAIK

Adakah anda berminat untuk mendapatkan pinjaman untuk bermula?
Saya pengarah Nadira Muhammad Loans Limited,
Perkhidmatan pinjaman Nadira Muhammad adalah lesen kredit pelaburan undang-undang, kami menawarkan
Pinjaman kepada Individu dan perniagaan dan menyediakan
Perkhidmatan dan pelaburan yang boleh dipercayai untuk tahap pelanggan / calon
Dengan kadar faedah yang berpatutan sebanyak 2%, dengan jumlah minimum pinjaman dari
(3000 $ / € / Rp) untuk jumlah pinjaman maksimum ($ 700 miliar $ / € / Rp) dengan
Tempoh 1 tahun hingga 25 tahun. Hubungi kami dengan syarikat
E-mail di: Nadiramuhammadloancompany@gmail.com

Misi syarikat ini adalah untuk menyediakan individu dan syarikat
Pertubuhan diri sendiri
Memenuhi keperluan mereka, berharap dan membantu meningkatkan jiwa kita
Dan komuniti mereka. Perlu pinjaman prom? Sekitar
48 jam perkhidmatan penuh untuk pelanggan kami.

Saya berharap dapat bertanya kepada anda secepat mungkin untuk bermula
Seketika, kami bersedia untuk melayani anda
Cari pinjaman yang berminat untuk mengisi borang permohonan di bawah gaji

Susan bowman said...

BERITA BAIK! BERITA BAIK!

Untuk memperkenalkan diri dengan betul,
Ibu saya SUSAN [SYARIKAT PINJAMAN SUSAN BOWMAN]

Saya seorang pemberi pinjaman swasta, syarikat saya menyediakan pinjaman semua jenis dengan kadar faedah 2% sahaja. Ia adalah peluang kewangan di langkah pintu anda, memohon hari ini dan mendapatkan pinjaman cepat anda.

Terdapat ramai di luar mencari peluang atau bantuan kewangan di seluruh tempat dan masih, tetapi mereka tidak dapat mendapatkannya. Tetapi ini adalah peluang kewangan di langkah pintu anda dan dengan itu anda tidak mampu untuk melepaskan peluang ini.
Perkhidmatan ini menjadikan kedua-dua individu, syarikat, lelaki dan wanita perniagaan.
Jumlah pinjaman tersedia antara jumlah pilihan anda untuk maklumat lanjut hubungi kami melalui e-mel:
Susanbowmanloancompany@gmail.com

Ocean Cash said...


Do you need Personal Loan?
Business Cash Loan?
Unsecured Loan
Fast and Simple Loan?
Quick Application Process?
Approvals within 24-72 Hours?
No Hidden Fees Loan?
Funding in less than 1 Week?
Get unsecured working capital?
Contact Us At :oceancashcapital@gmail.com
Website http://oceancashmj.com
Phone number :+1-6474-864-724 (Call/Whats app)

LOAN SERVICES AVAILABLE INCLUDE:
================================
*Commercial Loans.
*Personal Loans.
*Business Loans.
*Investments Loans.
*Development Loans.
*Acquisition Loans .
*Construction loans.
*Business Loans And many More:

LOAN APPLICATION FORM:
=================
Full Name:................
Loan Amount Needed:.
Purpose of loan:.......
Loan Duration:..
Gender:.............
Marital status:....
Location:..........
Home Address:..
City:............
Country:......
Phone:..........
Mobile / Cell:....
Occupation:......
Monthly Income:....

Contact Us At :oceancashcapital@gmail.com
Website http://oceancashmj.com
Phone Number:+1-6474-864-724 (Call/Whats app)

trabado villaspin said...

Kami menawarkan pinjaman kadar faedah 2% untuk kegunaan perniagaan dan peribadi sekarang hubungi kami melalui e-mel (trabadovillaspin@gmail.com)

Post a Comment