Dapatkan pandangan PakTeh..!

Hubungi PakTeh

PakTeh
Putrajaya.


Sebarang pertanyaan, kemuskilan dan sebagainya sila hubungi PakTeh di :

Tel/SMS  : 019-353 3702

PakTeh sedia membantu. Tiga (3) sebab utama menggunakan perkhidmatan PakTeh :
  1. Jauh dan menyukarkan untuk menguruskan pinjaman. Menguruskan melalui pos akan melambatkan proses dan sukar untuk mengetahui kedudukan.
  2. Sibuk dan tiada masa untuk menguruskan dan memantau pinjaman.
  3. Kurang pengetahuan kerana baru kali ne nak pinjam. Perlu diingat, pinjaman yang lengkap pastinya cepat.
Pak Teh juga sedia membuat temujanji, presentation dan sedia membantu menyediakan kaunter pertanyaan pinjaman/pembiayaan perumahan Kerajaan di tempat saudara.

Seperti mana saudara sedia maklum, kelulusan pinjaman/pembiayaan perumahan Kerajaan hanya boleh di perolehi di  Presint 2, Putrajaya. Bagaimana jika saudara yang menetap jauh keluar dari kawasan Putrajaya? ...seperti dari Johor, Melaka, Kelantan, Terengganu, Perlis dan kawasan sewaktu dengannya!. Adakah berbaloi-baloi jika saudara menguruskannya dengan hadir ke Putrajaya sekadar untuk menguruskan pinjaman/pembiayaan perumahan. Renungkan sejenak kos dan kesannya jika saudara mengambil keputusan tersebut :
  • Saudara perlu mengambil cuti rehat. Adakah cuti sehari memadai?
  • Saudara perlu mengeluarkan kos minyak petrol, tol, tambang, makan minum, parking dan sebagainya. Dan jika saudara datang berkeluarga, kos ini akan pasti meningkat.
  • Keliru, pening, bosan, ketiadaan masa kerana tidak pasti borang yang betul, tidak tahu maklumat yang perlu diisi, tidak tahu dokumen-dokumen yang perlu disertakan, sukar mendapatkan maklumat, sukar untuk membuat pertanyaan dan sebagainya.
  • Kemungkinan permohonan saudara tidak lengkap, perlu dikembalikan dan saudara perlu mengulangi proses tersebut di atas.
  • Saudara juga secara tidak sedar sedang mengambil risiko mengalami kemalangan, kenderaan rosak, sesat jalan, speed trap, saman parking, ahli keluarga mabuk perjalanan dan sebagainya.
  • Menerima kesan sampingan lainya seperti penat perjalanan, kemurungan kerana musibah atau permohonan dikemukakan ditolak, tidak lengkap dsb.
Kenapa perlu menghadapi semua ini, jika ada jalan mudah? YA! biar PakTeh uruskan permohonan pinjaman/pembiayaan perumahan tanpa Anda keluar dari rumah. Caranya, hubungi PakTeh melalui telefon/sms/email/fax seperti berikut :

Tel/SMS : 019-353 3702
Email : pakteh@muslim.com

Anda juga boleh bertanya PakTeh melalui ruangan berkaitan di Blog ini.
Khidmat nasihat dan pertanyaan adalah PERCUMA.

YA! Saudara Yakin, PakTeh akan Uruskan.